Barilla söker en strukturerad och analytisk Logistics Procurement Coordinator

Företaget
Barillagruppen är världens största producent av pasta och pastasåser samt Europas ledande bagerikoncern. Företaget är familjeägt och drivs av familjen Barilla i fjärde generationen, med sitt säte i Parma, Italien. I Sverige känner vi främst igen varumärkena Barilla och Wasa, där den senare är världens största producent av knäckebröd.

Arbetsuppgifter och tjänsten
Till vår uppdragsgivare Barilla söker vi nu en strukturerad och analytisk Logistics Procurement Coordinator till deras kontor i Stockholm.

Barilla är världens största producent av pasta och pastasås med lager på olika ställen runt om i Europa. I rollen ansvarar du över att säkerställa att logistiken i och kring företagets lager fungerar på ett tillförlitligt sätt. Du blir en del av ett team bestående av en Logistikanalytiker som är baserad i Stockholm och tre funktionellt rapporterande Warehouse managers med bas på olika ställen i Europa. Du rapporterar till chefen för Logistics Manager Northern & Central Europé med bas i Stockholm.

I rollen ansvarar du för att se till att skapa strategier och arbetssätt som baserat på behovet från marknaden säkerhetsställer rätt val av leverantörer av lagerlogistik (3PL) och transportlogistik sker på ett effektivt och ekonomiskt sätt. Arbetet sker i nära samarbete med bolagets interna lager. Du kommer också spela en viktig roll i att proaktivt bidra till att ständigt förbättra rutiner och processer inom logistikområdet.

I rollen ingår bland annat att:

• Vara stöd i anbudsförfaranden med att skapa RFQ dokument, identifiera leverantörer, skriva förfrågan, samla in information, förhandla, skapa kontrakt samt vara drivande i genomförande och implementering. Vid mindre upphandlingar ansvara för att självständigt driva processen.
• Självständigt driva den årliga upphandlingsprocessen av alla FTL (full truck) transporter
• Ansvara för fakturahantering och uppdatera relevant information i deras interna system
• Skapa och publicera vecko- och månadsrapporter vilket innebär ansvar över att KPI:er efterlevs. Vid behov även vidta åtgärder för eventuella förbättringar
• Vara huvudkontakt gentemot leverantörer när det kommer till operativa och taktiska frågor
• Aktivt driva och initiera till utvecklings- och förbättringsprojekt
• Samarbeta med övriga funktioner inom organisationen, både nationellt och internationellt

Erfarenhet, utbildning och person
Vi söker dig som har en har en akademisk utbildning inom relevant område exempelvis inom logistik/supply chain eller ekonomi. Vi ser att du har minst 1-3 års arbetslivserfarenhet med fokus på inköp och logistik, företrädelsevis inom ett globalt FMCG företag. Du har även erfarenhet av att arbeta med upphandlingar, KPIer och mätetal. För att vara framgångsrik i denna roll är det viktigt att du har goda kunskaper i Officepaketet och då främst inom Excel. Vi ser även att du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska. Har du ytterligare språkkunskaper ses det som meriterande.

I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker en strukturerad, analytisk och lösningsorienterad person med förmågan att hantera många bollar i luften samtidigt. Du är noggrann, resultatorienterad samt serviceinriktad i ditt arbetssätt. Som person är du positiv, flexibel samt har skinn på näsan.

Låter det intressant? Kontakta oss!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Barilla med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"- knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Sophie Karlsson på 08-120 50 423. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!


Kontaktperson:

Sophie Karlsson
08-120 50 423

Tjänstens omfattning:  Heltid

Anställningsform:  Tillsvidareanställning

Placeringsort:  Stockholm

Publiceringsdatum:  10/11/2016

Registrera CV

Ladda upp din CV hos oss. Du gör det i tre enkla steg där du bifogar din CV.

Det underlättar om du bifogar din CV i Word-format. Då kan vi nämligen söka på huvudord och lättare matcha dig med rätt jobb.

Logga in

Optimerad för Internet Explorer, Firefox och Google Chrome.

Logga in för att uppdatera din CV så säkerställer du att vi alltid uppdaterad information om dig. Genom att hålla din profil uppdaterad ökar dina chanser att hitta ditt drömjobb genom oss.