Affärsdriven BIM-strateg/samordnare till Tyréns

Företaget
Tyréns är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad. I samspel med kunder och partners skapar vi hållbara lösningar inom stadsutveckling och infrastruktur. Vi har 1800 medarbetare och verksamhet i Sverige, Danmark, England och Estland. Tyréns är stiftelseägt och vår ägandeform gör det möjligt för oss att satsa målmedvetet på forskning och utveckling inom samhällsbyggnadsområdet. Vi drivs av nyfikenhet och har ett nära samarbete med universitet och högskolor. För mer information besök www.tyrens.se

Arbetsuppgifter och tjänsten
Tyréns är en av de ledande konsulterna inom BIM (Building Information Management). Med ett brett engagemang i utvecklingsarbetet tar vi ett helhetsgrepp kring BIM-användningen i hela samhällsbyggnadsprocessen och effektiviserar informationshanteringen i projekten.

Till avdelningen BIM-Strategi & Samordning söker vi nu en affärsdriven BIM-strateg/samordnare som tillsammans med avdelningschefen blir den drivande kraften i utvecklingen av vår affär. För rätt person erbjuder vi ett fritt och stimulerande arbete där du har möjlighet att utvecklas tillsammans med dina kollegor.

Avdelningen arbetar både mot fastighetskunder och mot kunder på anläggningssidan och har en spetskompetens och bredd inom BIM och Datasamordning. Våra BIM-samordnare tar fram krav för projektet i form av CAD/BIM-manual och fungerar som strategiskt stöd till beställarens projektledare/projekteringsledare. Modellerna samordnas i samordningsverktyg såsom t.ex. Navisworks eller Solibri ModelChecker. Din roll syftar till att skapa volym till avdelningen och utveckla gruppen som arbetar mot fastighetskunder och vår förhoppning är att ditt upparbetade nätverk på kundsidan ska komma väl till pass i denna satsning. Du deltar operativt i gruppens BIM-arbete, besvarar anbud, coachar samt bevakar marknaden genom bland annat seminarium och BIM Alliance.

Avdelningen har 12 medarbetare idag och vi har som mål att under 2017 växa med 5 nya medarbetare. I samband med din anställning vill vi därför också anställa ytterligare 2 juniora BIM-samordnare som du tillsammans med avdelningschefen ansvarar för att sysselsätta.

Vi sitter centralt och lättillgängligt vid Slussen i Stockholm i ljusa lokaler som vi delar med medarbetare från Tyréns övriga kompetensområden.

Erfarenhet, utbildning och person
För att lyckas i rollen vill vi att du har några års erfarenhet som BIM-strateg/BIM-samordnare eller liknande roll inom ”husbyggnad” och är redo att ta nästa steg i din utveckling. Vi söker dig som under årens lopp utvecklat ett värdefullt nätverk på kundsidan och som nu kan nyttja dessa kontakter för att sysselsätta både dig själv och andra samordnare.

Vi ser med fördel att du har universitetsutbildning samt erfarenhet i något samordningsverktyg såsom t.ex. Navisworks eller Solibri ModelChecker. Tidigare chefserfarenhet är inget krav, däremot är det viktigt att du har en naturlig fallenhet för att leda och motivera andra och att du trivs i en roll där du får vara med och påverka!

Vi söker en engagerad och förtroendeingivande person som är trygg i sin kompetens och vill bidra till företagets framgång genom att dela med sig av sina erfarenheter. Du är en affärsdriven person som trivs i en roll där du har en fot i tekniken och den andra i att vara drivande på marknaden för att skapa nytta för kunden. På avdelningen råder öppenhet, högt i tak, hjälpsamhet och ett stöttande klimat varför det är viktigt att du ser dig själv som en prestigelös lagspelare.

Vi hoppas att du känner dig sugen på att ta nästa steg i din utveckling och att du lockas av att komma till en grupp med gedigen kunskap om BIM, Internet of Things, Forskning och Utveckling och nya affärsmodeller!

Låter det intressant? Vi är nyfikna på dig!

Tyréns erbjuder dig
Vill du vara med och skapa bättre och smartare samhällen? Tillsammans kan vi skapa hållbara och effektiva lösningar inom stadsbyggnad och infrastruktur. På Tyréns söker vi ständigt ny kunskap och har en omfattande forsknings- och utvecklingsverksamhet. Inom avdelningen bedrivs en stor andel affärsutveckling kring hur digitaliseringen påverkar samhällsbyggnad och just nu pågår ett större FoU-projekt som syftar till att koppla samman BIM och IoT.

Vi tror på våra medarbetare. Hos oss får du chansen att utveckla dina idéer och utvecklas som konsult samtidigt som du kan ha en bra balans mellan jobb och fritid. Vi erbjuder dig kreativa arbetskamrater, en trevlig arbetsmiljö, attraktiva uppdrag och stora utvecklingsmöjligheter.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Tyréns med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten via www.levelrecruitment.se och klicka på ”Lediga jobb”. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Nina Ahlström på 08-120 50 421. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Level Recruitment är ett heltäckande specialistrekryteringsföretag inom rekrytering med search samt headhunting med fokus på centrala befattningar inom svenskt näringsliv men med uppdragsgivare över hela Norden. Inom ramen för våra olika specialistområden strävar vi efter att alltid vara tidseffektiva och leverera bästa möjliga kvalitet. Vårt mål är din framtid!

För mer info kring våra olika tjänster och affärsområden är du välkommen att besöka vår hemsida www.levelrecruitment.se.


Kontaktperson:

Nina Ahlström
08-120 50 421

Tjänstens omfattning:  Heltid

Anställningsform:  Tillsvidareanställning

Placeringsort:  Stockholm

Publiceringsdatum:  05/12/2016

Registrera CV

Ladda upp din CV hos oss. Du gör det i tre enkla steg där du bifogar din CV.

Det underlättar om du bifogar din CV i Word-format. Då kan vi nämligen söka på huvudord och lättare matcha dig med rätt jobb.

Logga in

Optimerad för Internet Explorer, Firefox och Google Chrome.

Logga in för att uppdatera din CV så säkerställer du att vi alltid uppdaterad information om dig. Genom att hålla din profil uppdaterad ökar dina chanser att hitta ditt drömjobb genom oss.