Teknisk projektledare till Alstom

Företaget
Alstom är en global koncern, med cirka 30 000 anställda i 60 länder. Här i Norden arbetar ca 300 personer. Vi har kontor och depåer bl.a. i Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Helsingborg. Alstom är ensamma i världen om att erbjuda allt inom spårtrafik – från själva tågen till underhåll, räls, signalsystem och annan infrastruktur. Det gör att våra kunder kan välja oss som leverantör av en eller flera tjänster och produkter, till exempel enbart underhåll, signalsystem, tåg eller rälsbyggnation. Samtidigt kan vi som helhetsleverantör bidra till stora samordningsvinster genom att kunden får en enda leverantör med kontroll över alla delar i kedjan.

Arbetsuppgifter och tjänsten
Alstom har fått i uppdrag att leverera och förvalta ett nationellt tågledningssystem. Till det spännande och unika projektet söker vi nu en Teknisk Projektledare. Projektet har pågått under ca ett år och du kommer att komma in i projektet innan leverans och då arbeta som on-shore Teknisk Projektledare för att efter systemleverans övergå till en roll som Serviceledare.

I rollen som Teknisk Projektledare kommer du arbeta nära den Tekniska Projektledaren i Italien men även andra funktioner. Du kommer även ha kontakt med Trafikverket. Till din hjälp kommer du att ha ett team, både lokalt i Sverige och i Italien men också hos underleverantörer.

I rollen som serviceledare kommer du bl a att vara med att bygga upp en serviceorganisation med bland annat ansvar för helpdesk och serviceavtalets kravuppfyllnad. I serviceorganisationen kommer även systemutveckling och andra tjänster enligt avtal att ingå. I övrigt finns det lokalt i Sverige även supportfunktioner såsom finans, kvalitet etc.

I rollen ingår bl a:

- Leda, planera och koordinera tekniska frågor i samarbete med teknisk projektledare i Italien och övriga tekniska resurser i projektet
- Planera tekniska aktiviteter med teknisk projektledare i Italien
- Ta fram tekniska lösningar i samarbeta med övriga resurser i projektet
- Leda, planera och koordinera samtliga aktiviteter i serviceorganisationen och vara Alstoms kontaktperson i kontakter med kund
- Leda, planera och koordinera aktiviteter för att uppfylla uppsatta servicenivåer
- Ingå i serviceorganisationen och helpdesk när serviceavtalet startar
- Driva och koordinera kundens tekniska krav och förfrågningar
- Koordinera nödvändiga åtgärder för att lösa tekniska frågor
- Leda, planera, koordinera och genomföra felsökning, tester och analyser
- Vara involverad i offertframtagning, kostnadsanalyser och budgetarbete
- Ta fram rapporter, instruktioner, information i samarbete med övriga i projektet och underleverantörer
- Ansvara för uppdatering av process-handboken

I rollen ingår även att generellt hantera risker inom projektet och därtill avhjälpande aktiviteter samt upprätthålla en god dialog med projektets övriga medlemma. För rätt kandidat finns goda möjligheter att även ta ett ledande ansvar för de som lokalt ingår i serviceorganisationen.

Tjänsten är placerad på Alstoms kontor i Sundbyberg och du rapporterar till Projektledare leverans och förvaltning/tf Chef Signalling placerad på samma kontor. I rollen ingår resor till Italien.
Inom Alstom råder en föränderlig och dynamisk kultur med fokus på förbättring. Med rätt attityd ges du möjlighet att ta ett större ansvarsområde samt vidareutveckla din kompetens.

Erfarenhet, utbildning och person
För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du har erfarenhet från järnvägs¬branschen, har en god erfarenhet av signalsystem och infrastruktur samt en övergripande förståelse för mjukvara. Baskunskaper om TMS arkitektur och funktionalitet (Centralized Traffic Control, Automatic Train Supervision, Control Centre Operation Model) samt god kunskap om IT och nätverk är andra kompetenser vi efterfrågar. Vi tror att du har ca 5-10 års erfarenhet inom området och har du tidigare ledarerfarenhet ser vi det som en merit. Du har ett tekniskt intresse och goda kunskaper i både svenska och engelska.

Vi ser att du har en akademisk examen inom t.ex. elektronik, datavetenskap, automation eller liknande.

I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker efter en driven och självgående kandidat som vågar och vill ta för sig. Du är flexibel i ditt sätt och kan hantera både interna kollegor, externa leverantörer och kunder. Goda kommunikativa färdigheter och naturliga ledarskapsförmågor är andra egenskaper vi vill att du besitter. Du är bekväm i en snabbrörlig och internationell miljö och framförallt är du pålitlig och analytisk med en god problemlösande förmåga.

Låter det intressant? Kontakta oss!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Alstom med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill och bifoga ditt engelska CV och brev. Vid frågor vänligen kontakta Louise Miliotis på 08-120 50 422. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!


Kontaktperson:

Louise Miliotis
08-120 50 422

Tjänstens omfattning:  Heltid

Anställningsform:  Tillsvidareanställning

Placeringsort:  Sundbyberg

Publiceringsdatum:  24/01/2017

Registrera CV

Ladda upp din CV hos oss. Du gör det i tre enkla steg där du bifogar din CV.

Det underlättar om du bifogar din CV i Word-format. Då kan vi nämligen söka på huvudord och lättare matcha dig med rätt jobb.

Logga in

Optimerad för Internet Explorer, Firefox och Google Chrome.

Logga in för att uppdatera din CV så säkerställer du att vi alltid uppdaterad information om dig. Genom att hålla din profil uppdaterad ökar dina chanser att hitta ditt drömjobb genom oss.