Projektledare Miljö och hållbarhet

Företaget
JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Belgien. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt kvalitets- och miljöarbete. Vi omsätter cirka 13 miljarder kronor och har cirka 2 200 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ OMX Stockholm, segmentet Large Cap.

Arbetsuppgifter och tjänsten
Är du intresserad av att utveckla morgondagens hållbara bostäder och bostadsområden? Nu ges du en unik möjlighet att arbeta med miljö och hållbarhet hos Sveriges största projektutvecklare av bostäder.

Eftersom miljö och hållbarhet har stort fokus i organisationen väljer nu JM att utöka miljö och hållbarhetsavdelningen med en projektledare. I den här rollen kommer du att driva, samordna, förvalta och utveckla JMs miljö- och hållbarhetsarbete samt vara ansvarig för två stora projekt inom miljöområdet. I tjänsten arbetar du i hela organisationen – i de länder och regioner JM är verksamma, med de andra koncernstaberna och med linjeverksamheten från affärsenhetschefer till byggarbetsplatser. Du har även kontakt med externa intressenter och representerar JM i olika typer av branschsamverkan.

I rollen ingår bland annat att:

• Driva utvecklingsprojekt inom miljö- och hållbarhetsområdet
• Bidra till att förbättra JM:s strukturkapital inom miljö- och hållbarhetsområdet
• Bidra till att skapa morgondagens hållbara bostäder och bostadsområden
• Bidra till att skapa en företagskultur baserad på hållbarhet
• Skriva texter till webb, informationsmaterial och hållbarhetsredovisning
• Hålla utbildningar och presentationer

Detta är en heltidstjänst i JM:s moderna och fina lokaler i Solna. Du rapporterar till JM:s Hållbarhetschef.

Erfarenhet, utbildning och person
Vi söker dig som har ett gediget intresse för byggrelaterade miljö- och hållbarhetsfrågor. Som person är du analytisk, strukturerad, noggrann, drivande och ansvarstagande. För att du ska trivas i din roll har du en god samarbetsförmåga och en förmåga att påverka och entusiasmera andra.

Vi vill att du har:

• Akademisk examen, gärna civilingenjör eller naturvetare med miljöinriktning
• Minst några års erfarenhet av strategiskt och operativt miljöarbete
• Mycket goda kunskaper och erfarenhet av muntlig och skriftlig kommunikation på svenska och engelska
• Erfarenhet av att driva och leda utvecklingsprojekt

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från bygg- och fastighetssektorn samt om du har erfarenhet av strategiskt arbete med CSR, hållbarhet, socialt ansvarstagande i leverantörskedjan, hållbarhetsredovisning enligt Global Reporting Initiative, livscykelanalyser, klimatrapportering och/eller miljöcertifieringssystem för byggnader/stadsdelar.

För JM är det viktigt att du delar deras kärnvärden: långsiktighet, engagemang, kvalitet, stilkänsla, lyhördhet och pålitlighet.

Låter det intressant? Kontakta Level Recruitment!

Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen Åsa Nygårds på 08-120 50 424. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!


Kontaktperson:

Åsa Nygårds

Tjänstens omfattning:  Heltid

Anställningsform:  Tillsvidareanställning

Placeringsort:  Solna

Publiceringsdatum:  16/01/2017

Registrera CV

Ladda upp din CV hos oss. Du gör det i tre enkla steg där du bifogar din CV.

Det underlättar om du bifogar din CV i Word-format. Då kan vi nämligen söka på huvudord och lättare matcha dig med rätt jobb.

Logga in

Optimerad för Internet Explorer, Firefox och Google Chrome.

Logga in för att uppdatera din CV så säkerställer du att vi alltid uppdaterad information om dig. Genom att hålla din profil uppdaterad ökar dina chanser att hitta ditt drömjobb genom oss.