Miljö- och hållbarhetsspecialist, vikariat, till JM

Företaget
JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Belgien. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt kvalitets- och miljöarbete. Vi omsätter cirka 13 miljarder kronor och har cirka 2 200 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ OMX Stockholm, segmentet Large Cap.

Arbetsuppgifter och tjänsten
Är du intresserad av att utveckla morgondagens hållbara bostäder och bostadsområden? Nu ges du en unik möjlighet att arbeta med miljö och hållbarhet hos Sveriges största projektutvecklare av bostäder.

Till JM-koncernens miljöavdelning söker vi nu en specialist inom miljö och hållbarhet för ett vikariat på ca ett år. I rollen kommer du att vara med och driva, samordna, förvalta och utveckla JM:s miljö- och hållbarhetsarbete. Du kommer att arbeta i hela organisationen – i de länder och i de regioner JM är verksamma, med de andra koncernstaberna och med linjeverksamheten, från affärsenhetschefer till byggarbetsplatser. Du har även kontakt med externa intressenter och representerar JM i olika typer av branschsamverkan.

Omkring hälften av din arbetstid kommer du att ägna åt att driva ett projekt med målet att minska byggavfallet i JM:s produktion. I övrigt kommer du, att som en i teamet, ha varierande uppgifter kopplade till företagets arbete med miljö och hållbarhet.

I rollen ingår bland annat att:

• Driva utvecklingsprojekt inom miljö- och hållbarhetsområdet
• Bidra till att förbättra JM:s strukturkapital inom miljö- och hållbarhetsområdet
• Bidra till att skapa morgondagens hållbara bostäder och bostadsområden
• Bidra till att skapa en företagskultur baserad på hållbarhet
• Skriva texter till webb, informationsmaterial och hållbarhetsredovisning
• Hålla utbildningar och presentationer

Tjänsten är ett vikariat på ca ett år. Du rapporterar till JM:s Hållbarhetschef, tjänsten är placerad i JM:s moderna och fina lokaler i Solna.

Erfarenhet, utbildning och person
Vi söker dig som har ett gediget intresse för byggrelaterade miljö- och hållbarhetsfrågor. Som person är du analytisk, strukturerad, noggrann, drivande och ansvarstagande. För att du ska trivas i din roll har du en god samarbetsförmåga och en förmåga att påverka och entusiasmera andra.

Vi vill att du har:

• Akademisk examen, gärna civilingenjör eller naturvetare med miljöinriktning
• Ett par års erfarenhet av strategiskt och operativt miljöarbete
• Erfarenhet av att driva och leda utvecklingsprojekt

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från bygg- och fastighetssektorn samt om du har erfarenhet av strategiskt arbete med CSR, hållbarhet, socialt ansvarstagande i leverantörskedjan, hållbarhetsredovisning enligt Global Reporting Initiative, livscykelanalyser, klimatrapportering och/eller miljöcertifieringssystem för byggnader/stadsdelar.

Om JM
JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Belgien. JM arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt kvalitets- och miljöarbete. Företaget omsätter cirka 13 miljarder kronor och har cirka 2200 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ OMX Stockholm, segmentet Large Cap.

För JM är det viktigt att du delar deras kärnvärden:
långsiktighet, engagemang, kvalitet, stilkänsla, lyhördhet och pålitlighet.

Låter det intressant? Kontakta Level Recruitment!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar JM med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen Åsa Nygårds på 08-120 50 424. Urvalet av ansökningar sker löpande.


Kontaktperson:

Åsa Nygårds
08-120 50 424

Tjänstens omfattning:  Heltid

Anställningsform:  Vikariat

Placeringsort:  Solna

Publiceringsdatum:  19/01/2017

Registrera CV

Ladda upp din CV hos oss. Du gör det i tre enkla steg där du bifogar din CV.

Det underlättar om du bifogar din CV i Word-format. Då kan vi nämligen söka på huvudord och lättare matcha dig med rätt jobb.

Logga in

Optimerad för Internet Explorer, Firefox och Google Chrome.

Logga in för att uppdatera din CV så säkerställer du att vi alltid uppdaterad information om dig. Genom att hålla din profil uppdaterad ökar dina chanser att hitta ditt drömjobb genom oss.