Health & Saftey Manager till Arla Foods

Företaget
På Arla Foods förvandlar vi mjölk till innovativa produkter och vi strävar efter att föra konsumenter världen över närmare naturen. Vi står enade och stärks av respekt för den naturliga källa som får vår verksamhet att gå runt, och vi delar också en beslutsamhet att fortsätta vår ambitiösa utveckling och tillväxt. Det blir en resa för livet – och för att lyckas arbetar vi tillsammans utifrån våra värderingar Lead, Sense & Create. Läs mer på www.arla.se

Arbetsuppgifter och tjänsten
Till vår uppdragsgivare Arla söker vi nu en Health and Safety Manager (H&S manager) med placering i Stockholm. Som H&S Manager får du ta dig an en utmaning där du spelar en betydande roll i att sätta hälsa-och säkerhetsfrågor högt upp på agendan i den svenska organisationen. Du blir en del av ett framgångsrikt team och organisation där stora satsningar och investeringar görs inom området hälsa och säkerhet på global nivå.

I rollen om H&S Manager blir ditt huvuduppdrag att leda utvecklingen och implementeringen av Arla’s globala hälso- och säkerhetsstandarder. Du ansvarar för att stötta bolagets Site Managers och medarbetare inom QEHS i Sverige med att säkerställa att det operativa arbetet utförs enligt de standarder som är satta. Utöver det kommer du att ansvara för en fortlöpande kompetensutveckling, ge support vid krissituationer och koordinera och stötta globala riskhanteringsprogram.

I arbetet ingår även att:

• förenkla och samordna hälso-, säkerhet och riskhanteringsprogram
• övervaka och identifiera mätetal och KPI:er inom hälsa, säkerhet och risker
• övervaka lagförändringar inom hälsa- och säkerhetsfrågor
• koordinera utredningar och revisioner inom hälsa och säkerhet

Erfarenhet, utbildning och person
För att vara framgångsrik i denna roll har du goda kunskaper i svensk arbetslagstiftning vad gäller hälsa och säkerhet. Kanske arbetar du idag i en liknande roll inom livsmedels -eller processindustrin. Alternativ arbetar du som konsult eller specialist inom området. Vi ser gärna att du har runt fem års erfarenhet av ovan nämnda, men lägger även stor vikt vid personliga egenskaper. Kunskap om lokala säkerhetsregleringar, industrikrav samt lagar inom området är ett krav. Har du kunskap om ISO 18001 är det starkt meriterande.

Du har en Civilingenjörsexamen alternativt motsvarande utbildning inom relevant område.

Som person behöver du vara driven, ha integritet och trivas i en dynamisk organisation med högt tempo och fokus på förbättring och förändring. Du är flexibel och trivs att arbeta både strategiskt och operativt. Vi ser även att du är en kommunikativ lagspelare som gärna skapar hållbara relationer. Med din passion för hälso- och säkerhetsfrågor inspirerar du dina kollegor och bidrar till framgång inom området.

Låter det intressant? Kontakta oss!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Arla Foods med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Sophie Karlsson på 08-120 50 423. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!


Kontaktperson:

Sophie Karlsson
08-120 50 423

Tjänstens omfattning:  Heltid

Anställningsform:  Tillsvidareanställning

Placeringsort:  Stockholm

Publiceringsdatum:  01/02/2017

Registrera CV

Ladda upp din CV hos oss. Du gör det i tre enkla steg där du bifogar din CV.

Det underlättar om du bifogar din CV i Word-format. Då kan vi nämligen söka på huvudord och lättare matcha dig med rätt jobb.

Logga in

Optimerad för Internet Explorer, Firefox och Google Chrome.

Logga in för att uppdatera din CV så säkerställer du att vi alltid uppdaterad information om dig. Genom att hålla din profil uppdaterad ökar dina chanser att hitta ditt drömjobb genom oss.