Kvalitetsstrateg till Projektstöd

Företaget
Varje dag reser fler än 780 000 med kollektivtrafiken i Stockholms län. Trafikförvaltningen är en del av Stockholms läns landsting och har det övergripande ansvaret för att alla som bor i eller besöker länet ska ha tillgång till en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik. De olika färdsätten samordnas i ett ständigt växande trafiknät. Trafikförvaltningens varumärken är SL, Waxholmsbolaget och Färdtjänsten. Årligen omsätter Trafikförvaltningen ca 20 miljarder samt investerar för ca 6 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter och tjänsten
Vid avdelning Projekt och upphandling (PU) arbetar ca 60 personer med olika uppdrag kopplade till att leda stora strategiska projekt, reinvesterings- och nyinvesteringsprojekt samt trafikförvaltningens samtliga upphandlingar.

Sektion Projektstöd ansvarar för att vara framåtblickande förändringsledare som vidareutvecklar projektkulturen, ger stöd och råd till projekt, projektledare, sponsorer, PU:s ledning samt övriga inom förvaltningen avseende projektmetodik, säkerhet, kvalitet, arbetsmiljö och miljö.

Trafikförvaltningen driver många spännande projekt inom bl.a. bygg- och anläggning, fordon, järnväg, IT och signal utifrån en redan etablerad projektmetodik. Nästa steg inom organisationen är att implementera en kvalitetsprocess för att säkerställa att process- och projektkvalitet håller en hög nivå inom projektverksamheten – det är här rollen som kvalitetsstrateg blir en nyckelroll!

Som kvalitetsstrateg ansvarar du för att utveckla kvalitetsprocessen samt etablera processen i linje och bland projekt inom avdelningen PU. I det arbetet ingår att ta fram metodstöd med mallar och rutiner som projekten kan använda. Därtill ska du bidra till att ta fram arbetssätt för uppföljning, granskning och revision av projekt.

Bland arbetsuppgifterna ingår också;

• Framtagning och utvärdering av förvaltningsplan av kvalitetsprocessen
• Granska dokument inför Tollgate-beslut
• Stödja projekt i framtagning av projektdokumentation och kvalitetsrelaterade frågor
• Etablera nätverk för projektens kvalitetssamordnar
• Ha en löpande dialog med andra funktioner inom Trafikförvaltningen och med specialister inom fackområdet för att diskutera utvecklingsmöjligheter och behov

Vårt erbjudande

Vårt samhällsutvecklande uppdrag innebär att du som medarbetare är med och gör skillnad. Du bidrar till nöjda resenärer och utvecklingen av ett hållbart Stockholm. Hos oss får du arbeta tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor i spännande frågor. Vi erbjuder dig individuella utvecklingsmöjligheter, samt möjlighet till en bra balans i livet. Våra värderingar är SAFE, som står för samverkan, ansvar, förtroende och engagemang. Vi sitter i ljusa och trevliga lokaler på västra Kungsholmen.

Erfarenhet, utbildning och person
Till den här tjänsten söker vi dig som har universitets- eller högskoleutbildning samt relevant utbildning inom kvalitet. Alternativt har du en annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.

För att bli framgångsrik i rollen behöver du ha erfarenhet av att arbeta med projekt samt ha en mycket god förståelse för projektmetodik. Du förstår innebörden av kvalitet och har arbetat med att följa upp kvalitet i projekt. Kanske har du själv arbetat som projektledare eller kvalitetsledare i stora projekt?

Du talar och skriver svenska obehindrat samt har lätt för att sätta dig in i olika IT-system.

För att komma till din rätt i den här tjänsten bör du vara social, självgående, analytisk och ha god förmåga att utreda komplexa problem. Du är strukturerad och har förmåga att prioritera, hitta lösningar och ta beslut inom sitt verksamhetsområde. Du trivs i miljöer med högt tempo, stort nätverk och du kan upprätta och bibehålla kontakter med ett helhetsperspektiv och förstår vikten av att samverka och jobba långsiktigt. Du bör även ha intresse och erfarenhet av att stödja andra människor.

Information och ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Trafikförvaltningen med Level Recruitment. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Åsa Nygårds på tfn: 08-120 50 424.

Fackliga kontaktpersoner för SACO är, tfn: Mounir Ainholm 08-686 3652 och för Vision Anita Buske, tfn: 08-686 3826.

Läs mer om hur det är att jobba på trafikförvaltningen på www.sll.se/arbeta-inom-kollektivtrafiken eller på LinkedIn.

Tveka inte att ansöka redan idag då intervjuer kan komma att ske löpande. Sista ansökningsdag är den 28 februari.

Välkommen med din ansökan!


Kontaktperson:

Åsa Nygårds
08-120 50 424

Tjänstens omfattning:  Heltid

Anställningsform:  Tillsvidareanställning

Placeringsort:  Stockholm

Publiceringsdatum:  01/02/2017

Registrera CV

Ladda upp din CV hos oss. Du gör det i tre enkla steg där du bifogar din CV.

Det underlättar om du bifogar din CV i Word-format. Då kan vi nämligen söka på huvudord och lättare matcha dig med rätt jobb.

Logga in

Optimerad för Internet Explorer, Firefox och Google Chrome.

Logga in för att uppdatera din CV så säkerställer du att vi alltid uppdaterad information om dig. Genom att hålla din profil uppdaterad ökar dina chanser att hitta ditt drömjobb genom oss.