Informatiker inom e-hälsa till Nationell informationsstruktur

Företaget

Socialstyrelsen är en statlig myndighet under Socialdepartementet med en bred verksamhet som rör socialtjänst och hälso- och sjukvård. Större delen av vår verksamhet är riktad till personal, ansvariga och beslutsfattare inom dessa områden.

Arbetsuppgifter och tjänsten

Socialstyrelsen tar fram och utvecklar statistik, regler och kunskap till hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Vi är cirka 670 medarbetare som arbetar för att alla ska få tillgång till en god vård och omsorg på lika villkor.

Svensk vård och omsorg står inför en mycket intressant och händelserik tid där nya innovativa och digitala lösningar för att effektivisera och förbättra för verksamheterna börjar växa fram. Socialstyrelsen har på uppdrag av regeringen att ansvara för förvaltning och utveckling av den nationella informationsstrukturen och det nationella fackspråket, så kallad gemensam informationsstruktur. Socialstyrelsens arbete med den nationella informationsstrukturen, och det nationella fackspråket, skapar möjligheter att beskriva vilken information som ska utbytas och hur den ska struktureras och kodas för att, och om gällande rätt tillåter, kunna återanvändas i olika syften även i det egna systemet.

Tjänsten är placerad på enheten för informationsstruktur och e-hälsa, som bland annat har ett samordningsuppdrag inom området för nationell e-hälsa. Produkterna inom förvaltningen vänder sig till verksamhetsområdena hälso- och sjukvård samt socialtjänst.

Som informatiker/utredare arbetar du med att vidareutveckla, färdigställa, kvalitetssäkra och bidra till implementering av den nationella informationsstrukturen (NI) och ett nationellt fackspråk. Det övergripande målet är en strukturerad och ändamålsenlig dokumentation inom hälso- och sjukvård och socialtjänsten. Målgrupper för NI inkluderar verksamhetsutvecklare och systemförvaltare i Sveriges landsting och kommuner, samt externa IT-leverantörer av vård- och omsorgssystem.

Vi söker dig som vill

• arbeta med vidareutveckling, tillämpning och förvaltning av den nationella informationsstrukturen
• stödja användare av nationell informationsstruktur och nationellt fackspråk på ett strukturerat och systematiskt sätt

Erfarenhet, utbildning och person
• Högskoleutbildning inom medicinsk informatik, systemvetenskap eller annan relevant högskoleutbildning
• Kunskap om vilka krav som ställs för att uppnå semantisk interoperabilitet
• Goda erfarenheter av modellering/modeller samt kunna läsa, förstå och skapa modeller
• Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är strukturerad, har ett helhetstänk samt god och tydlig kommunikativ förmåga. Du ska också vara analytisk och problemlösande likväl som initiativtagande, utåtriktad och samarbetsinriktad. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är dessutom meriterande om du har
• god kännedom och relevant sakkunskap inom e-hälsoområdet, sjukvården, socialtjänsten
• relevant kunskap om olika standarder inom e-hälsa såsom HL7, OpenEHR

Anställningsinformation

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, på heltid med start snarast. Din tjänstetitel är utredare. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju.

Socialstyrelsen strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete och många kunniga kollegor som vill bidra till ett viktigt samhällsuppdrag - att värna hälsa, välfärd och allas lika tillgång till god vård och omsorg.

OBSERVERA: Registrera din formella ansökan senast 2017-03-05 via Socialstyrelsens webbplats www.socialstyrelsen.se/omsocialstyrelsen/arbetahososs/ledigajobb.

Ange diarienummer 2.6.1–1144/2017. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju.

Rekryteringen sköts av Socialstyrelsens personalenhet och vi undanber oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Kontaktpersoner

Anna Aldehag
enhetschef
075-247 3750

Gerd Lundberg
personalspecialist
075-247 39 77

Fackliga företrädare
SACO Rose-Marie Nylander 075-247 3182
ST Åsa-Britt Edoff 075-247 3181
Vårdförbundet Magnus Göransson 075-247 3710


Kontaktperson:

Carolina Eskengren
08-120 50 427


Tjänstens omfattning:  Heltid

Anställningsform:  Tillsvidareanställning

Placeringsort:  Stockholm

Publiceringsdatum:  01/01/1970

Registrera CV

Ladda upp din CV hos oss. Du gör det i tre enkla steg där du bifogar din CV.

Det underlättar om du bifogar din CV i Word-format. Då kan vi nämligen söka på huvudord och lättare matcha dig med rätt jobb.

Logga in

Optimerad för Internet Explorer, Firefox och Google Chrome.

Logga in för att uppdatera din CV så säkerställer du att vi alltid uppdaterad information om dig. Genom att hålla din profil uppdaterad ökar dina chanser att hitta ditt drömjobb genom oss.