Projektledare - Digital utveckling till Skandia

Företaget
Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i mer än 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet och vardagsekonomi, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Idag är vi 2 400 anställda och har ca 2 miljoner kunder i Sverige och Danmark. Totalt förvaltar Skandia ett kapital om drygt 548 miljarder kronor. Läs mer på www.skandia.se.

Arbetsuppgifter och tjänsten
Skandia arbetar ständigt med att förbättra sin verksamhet och genomgår just nu en kraftig förändring inom ett flertal områden. Vi söker nu ytterligare en Projektledare till vår Projektledningsgrupp som kommer att spela en viktig roll inom strategiska affärs- och IT förändringsprogram.

Som projektledare får du en inflytelserik och central roll där du kommer att arbeta med högt prioriterade initiativ tvärs igenom affär och IT och i nära samarbete med Skandias beslutsfattare. Ditt ansvar blir att självständigt leda, driva och koordinera komplexa förändringsprojekt med fokus på Skandias digitala satsning. Du blir en mycket viktig kugge vad gäller att säkerställa fortsatt utveckling och framgång i vårt erbjudande genom att effektivt driva projekten i mål.

I din roll som projektledare har du många kontaktytor mot våra affärsområden, chefer i organisationen och styrgrupper. Tillsammans med dina kollegor på avdelningen får du också medverka i arbetet att vidareutveckla och effektivisera våra arbetsprocesser inom agil utveckling och projektverksamheten i sin helhet. Vi arbetar även med utbildning samt förändringsledning generellt inom ramen för Skandias strategiska förflyttning och prioriteringar.

Vi erbjuder dig ett arbete i en kreativ och stimulerande miljö med högt tempo, stort eget ansvar och öppen kommunikation. Är du rätt person finns det goda möjligheter att utvecklas inom Skandia.

Tjänsten är placerad på Skandias kontor på Lindhagensgatan i Stockholm och du rapporterar till Chef Projektutveckling Koncern.

Erfarenhet, utbildning och person
Vi söker en vass projektledare med minst fem års erfarenhet av komplexa projekt och med ett brinnande intresse för affärs- och IT-utveckling. Du har stort intresse och god kunskap om digital utveckling samt är van att arbeta agilt. Relevant högskoleutbildning, inom ekonomi eller IT är ett önskemål och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från Bank och Försäkringsområdet.

Du är van att effektivt leda projekt från idé till implementering och är skicklig på att agera brygga mellan den kommersiella organisationen och IT-avdelningen. Du har goda ledaregenskaper, hög integritet och du vågar prioritera och ställa krav. Vidare ser du en stimulans i att arbeta med komplexa projekt och program i en krävande omgivning, är van att arbeta självständigt men har också lätt för att leda och engagera dina kollegor.

Vi behöver en leveransfokuserad, strukturerad och lyhörd människokännare med en utpräglad kommunikativ förmåga. För att lyckas i rollen måste du vara driven, resultatorienterad och proaktiv samt ha hög social kompetens. Sist men inte minst så har du en utpräglad passion för att driva förändringsarbete!

Låter det här som en spännande roll för dig? Kontakta oss så snart som möjligt!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Skandia med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Rekryteringskonsult Nina Ahlström på 08-120 50 421. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Level Recruitment är ett heltäckande specialistrekryteringsföretag inom rekrytering med search samt headhunting med fokus på centrala befattningar inom svenskt näringsliv men med uppdragsgivare över hela Norden. Inom ramen för våra olika specialistområden strävar vi efter att alltid vara tidseffektiva och leverera bästa möjliga kvalitet. Vårt mål är din framtid!

För mer info kring våra olika tjänster och affärsområden är du välkommen att besöka vår hemsida www.levelrecruitment.se.


Kontaktperson:

Nina Ahlström
08-120 50 421

Tjänstens omfattning:  Heltid

Anställningsform:  Tillsvidareanställning

Placeringsort:  Stockholm

Publiceringsdatum:  19/04/2017

Registrera CV

Ladda upp din CV hos oss. Du gör det i tre enkla steg där du bifogar din CV.

Det underlättar om du bifogar din CV i Word-format. Då kan vi nämligen söka på huvudord och lättare matcha dig med rätt jobb.

Logga in

Optimerad för Internet Explorer, Firefox och Google Chrome.

Logga in för att uppdatera din CV så säkerställer du att vi alltid uppdaterad information om dig. Genom att hålla din profil uppdaterad ökar dina chanser att hitta ditt drömjobb genom oss.