Digital Marketing Specialist till Grindex

Företaget
På Xylem arbetar 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder, på 6 kontinenter. Xylem hade 2016 en omsättning på 3,8 miljarder dollar. Tryck här för en kort film om vår verksamhet.

Grindex AB som är en del i Xylem tillverkar och säljer dränkbara pumpar sedan 1960, främst till applikationer inom gruv- och byggindustrin. Grindex är världsledande på dränkbara elektriska pumpar och arbetar, till skillnad mot Xylem, genom ett nätverk av distributörer och finns representerade i mer än 70 länder samt har ett dotterbolag i USA samt kontor i Asien och Oceanien. www.grindex.com

Arbetsuppgifter och tjänsten
Vi söker nu för vår kundsräkning en erfaren digital marketing specialist som vill ta den digitala marknadsföringen till nästa nivå. Du kommer att vara ansvarig för hantering av innehåll och informationsarkitektur för två globala webbplattformar. Du får en central och viktig roll med många olika kontaktytor internt och externt där din förmåga att samarbeta och kommunicera spelar en avgörande roll.

Du tillhör avdelningen för marknadskommunikation som består av två personer, du rapporterar till General Manager, Sales EMEA. Tjänsten är med placering i Sundbyberg, Stockholm. I denna roll kommer du också att arbeta med Xylems webbplattform.

Du kommer analysera och utveckla webbplatserna för att öka den digitala närvaron för de båda globala plattformarna. I rollen ansvarar du för publicering av innehåll, optimering av användarupplevelsen, konverteringsflöde samt för att maximera SEO och SERP.

Uppgifter som bland annat ingår är:

• Implementera och underhålla en analysstrategi för webbtrafik, innehållstrategi och konverteringsflöden i samarbete med Corporate Communications på Xylem.
• Driva utvecklingen av Grindex nya IT struktur- one source, samt ansvara för implementeringen av den.
• Hantera innehållsuppdateringar från produkt- och tekniskachefer samt marketing communication managers på Grindex och Xylem Dewatering. Involvering kommer även gälla produktionen av trycksaker.
• Öka och implementera stöd för regionala versioner av Grindex webbplatser genom att ansluta alla lokala webbplatser till en global källa.
• Initiera och implementera Xylems lösningar och processer för att automatisera produktinformation.
• Ansvara för strategi och leveransen av hållbara rankningssystem.
• Identifiera nuvarande och målgruppsanpassade segment och säkerställa att innehåll och design överensstämmer.
• Utveckla program och innehåll för att driva trafik till webbplatsen och optimera omvandlingar i samband med produkt- och teknisk hantering och marknadskommunikation.
• Rapportera statistik regelbundet för att proaktivt identifiera nya möjligheter att förbättra prestandan.

Erfarenhet, utbildning och person
För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du tidigare har arbetat med liknande uppgifter under minst tre års tid. Vi vill att du har erfarenhet av utveckling av webbsidor, CMS-hantering, automatisering av back-end marknadsföring samt CRM plattformar. Du har dessutom kunskap om SEO och SEM samt marknadsföring genom sociala medier. Det är meriterande om du har ett intresse för färg och form.

Du har minst en relevant eftergymnasial utbildning och har du högskole- eller universitetsutbildning inom digital marknadsföring eller teknisk inriktning ses det som meriterande.

Du talar och skriver obehindrat svenska och engelska.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper! Vi söker en initiativrik, kreativ och lösningsorienterad person. Du har ett serviceintresse samt förmåga att kommunicera och samarbeta med olika typer av människor oavsett position. Du är analytisk och tar ägarskap för ditt ansvarsområde. Vi söker en lagspelare som gillar att ha roligt på jobbet.

Låter det intressant? Då ser vi fram emot din ansökan så snart som möjligt!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Grindex med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Anna Smedberg på telefon 08-120 50 429. Urvalet av ansökningar sker löpande, med start v.33.

Välkommen in med din ansökan!


Kontaktperson:

Anna Smedberg
08-120 50 429

Tjänstens omfattning:  Heltid

Anställningsform:  Tillsvidareanställning

Placeringsort:  Sundbyberg

Publiceringsdatum:  11/07/2017

Registrera CV

Ladda upp din CV hos oss. Du gör det i tre enkla steg där du bifogar din CV.

Det underlättar om du bifogar din CV i Word-format. Då kan vi nämligen söka på huvudord och lättare matcha dig med rätt jobb.

Logga in

Optimerad för Internet Explorer, Firefox och Google Chrome.

Logga in för att uppdatera din CV så säkerställer du att vi alltid uppdaterad information om dig. Genom att hålla din profil uppdaterad ökar dina chanser att hitta ditt drömjobb genom oss.