Affärsområdeschef Fastighetsutveckling till Sollentunahem

Företaget
Sollentunahem är ett dynamiskt bostadsföretag med fokus på attraktiva boendemiljöer. Vi verkar i en expansiv kommun med bra kommunikationer, ett rikt frilufts- och kulturliv, ett varierat bostadsbestånd och ett näringsliv med god tillväxt. Hos oss jobbar du med människor för människor och är med och skapar morgondagens bostäder och bostadsområden. Vår nya vision: ”Vi gör var dag bättre”, leder omkring 60 medarbetare i ambitionen att skapa, hyra ut och långsiktigt förvalta attraktiva boendemiljöer för alla. Vårt huvudkontor är centralt placerat i fräscha lokaler intill Sollentuna centrum.

Arbetsuppgifter och tjänsten
Sollentunahem har tagit ett första steg i en spännande utveckling där vi bland annat har ett uppdrag att förse Sollentuna kommun med 1500 nya hyreslägenheter till 2025. Vi söker därför en nyckelperson och eldsjäl som ska leda detta arbete. Detta är rollen för dig som ser en utmaning i att vara ytterst ansvarig för att målet och uppdraget blir verklighet, för dig som motiveras och drivs av att se resultatet av dina idéer och samtidigt spela en avgörande roll i hur framtidens Sollentuna kommer att se ut.

För rätt person är detta en stor möjlighet att tillföra värden till nya och befintliga bostadsområden och ge Sollentuna kommun ett lyft för framtiden. Du rapporterar till VD och är en del av Sollentunahems ledningsgrupp där du ges stor möjlighet att påverka och styra bolaget framåt.

Det huvudsakliga uppdraget blir att leda och självständigt ansvara för effektiv framdrift av projekt, men också strategiskt välja väg för hur målet om 1500 nya lägenheter ska bli verklighet. Ditt arbete omfattar därmed allt från markanskaffning inom kommunen, förhandling av exploateringsavtal till styrning och ledning av involverade konsulter och andra leverantörer från detaljplan till inflyttning. Du har tillsammans med VD det övergripande ansvaret för målet att förverkliga 1500 nya hyreslägenheter till 2025. Kommungemensam kraftsamling sker för att detta ska vara ett realistiskt mål.

I rollen ingår att:
• Ansvara för framdrift av de projekt som krävs för 1500 nya bostäder i tät dialog med berörda avdelningar på kommunen, konsulter och övriga beslutsfattare.
• Aktivt arbeta för nya byggrätter genom att inkludera kontakter med kommunen och privata fastighetsägare.
• Självständigt driva och leda anställda i effektiv framdrift av detaljplaner att omfatta exempelvis väl avvägda utredningar och ritningsarbeten.
• Företräda och driva markanvisnings- och detaljplaner för utveckling av bolagets fastighetsbestånd inom kommunen. Detta innefattar t.ex. arbete med exploateringsavtal, marköverlåtelser och lantmäteriförrättningar.
• Ansvara för strategi och upplägg samt kostnadseffektivt genomförande av nyproduktionen.
• Resultat och personalansvar för avdelningen.
• Bolagsstyrning via ledningsgruppen.
• Ansvara för projektens färdigställande genom underställda eller upphandlade resurser.

Rollen är placerad i trevliga, fräscha lokaler intill Sollentuna centrum.

Erfarenhet, utbildning och person
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med fastighetsutveckling och/eller nybyggnation av främst bostäder. Du har goda kunskaper inom detaljplaner, PBL och produktion samt förståelse för hur en politiskt styrd organisation är uppbyggd och fungerar. Du är van vid att sälja in dina idéer och föra dialog med beslutsfattare. Du har tidigare ansvarat för och drivit motsvarande projekt.

Du har en högskoleutbildning inom samhällsbyggnad såsom arkitektur, bygg, lantmäteri, alternativt har du motsvarande arbetslivserfarenhet.

Vi söker dig som är självständig, kreativ och som kan stå upp för och sälja in dina idéer. Du är en relationsskapare som trivs i en social roll med många olika kontaktytor. Vidare identifierar du och känner igen dig i Sollentunahems värderingar som är affärsmässighet och omtanke. Du är en naturlig ledare som visar vägen, inspirerar och motiverar din omgivning.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Sollentunahem med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten via www.levelrecruitment.se och klicka på ”Lediga jobb”. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryteringskonsult Carolina Eskengren på tel: 08-120 50 427. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!


Kontaktperson:

Carolina Eskengren
08-120 50 427

Tjänstens omfattning:  Heltid

Anställningsform:  Tillsvidareanställning

Placeringsort:  Sollentuna

Publiceringsdatum:  25/07/2017

Registrera CV

Ladda upp din CV hos oss. Du gör det i tre enkla steg där du bifogar din CV.

Det underlättar om du bifogar din CV i Word-format. Då kan vi nämligen söka på huvudord och lättare matcha dig med rätt jobb.

Logga in

Optimerad för Internet Explorer, Firefox och Google Chrome.

Logga in för att uppdatera din CV så säkerställer du att vi alltid uppdaterad information om dig. Genom att hålla din profil uppdaterad ökar dina chanser att hitta ditt drömjobb genom oss.